Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Hemofarm, regionalni farmaceutski lider u čijim je pogonima u prošloj godini proizvedo rekordnih 308 miliona pakovanja gotovih proizvoda i više od 7,1 milijardi jedinica, obeležio je 63 godine poslovanja, saopšteno je danas.

Sloganom „Brinemo o zdravlju ljudi. Brinemo o održivoj budućnosti“, kompanija ističe da je briga o zdravlju ljudi i promocija humanosti jedan od najvažnijih zadataka.
„U 2023. ušli smo sa još ambicioznijim planom da prebacimo 315 miliona pakovanja gotovih proizvoda, što bi predstavljalo i novi proizvodni rekord. Takmičimo se sami sa sobom i sve što postižemo, postižemo kao jedan tim", rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

Dodao je da pored rekordne proizvodnje, koju kompanija ostvaruje iz godine u godinu, ostala je regionalni tržišni lideri u izuzetno izazovnom vremenu.

"Nastavili smo da ulažemo u ljude, procese, inovacije u proizvodnji i širenje portfolija najsavremenijim lekovima,“ rekao je Zeliger naglasivši da se dugoročno održivi pristup ni jednog trenutka nije izgubio iz vida.

Kaki je saopštio Hemofarm, proteklu godinu poslovanja obeležilo je i redefinisanje portfolija i jačanje starijih i dobro poznatih brendova poput Rinaseka, Febriceta, Midola.

Hemofarm je u portfoliju lekova osnažio najveći segment - kardiologiju, sa dva savremena antitrombotička leka. Prošle godine kompanija je ušla i u polje onkologije, najbrže rastući segment lekova u Srbiji, registracijom četiri generička leka i biosimilarom.

Jubilarne zahvalnice, povodom 30 godina postojanja i brige o zdravlju ljudi, uručene su Fondaciji Hemofarm, te Hemofarmu Banjaluka i Pogonu injekcionih proizvoda iz Vršca za 20 godina uspešnog rada.

Hemofarm je počeo proizvodnju u Vršcu 1. juna 1960. sa svega 30 zaposlenih, a sada ih ima oko 4.000, posluje globalno, na četiri kontinenta.

Pored Srbije, gde su proizvodni pogoni u Vršcu, Šapcu i Dubovcu, Hemofarm proizvodi visoko kvalitetne farmaceutske proizvode i u Banja Luci (Bosna i Hercegovina) i Podgorici (Crna Gora).

Od 2006. od kada je deo nemačke Štada (STADA) grupe, ova farmaceutska kompanija investirala je 420 miliona evra u modernizaciju pogona, opremu i nova postrojenja Hemofarma.

Povodom rođendana kompanije, u vršačkoj fabrici održan je Porodični dan za zaposlene i decu, a organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Za zaposlene su organizovani i zdravstveni pregledi na više medicinskih punktova unutar fabrike, a za deca je pripremljen zabavni i edukativni program.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x