Nova uredba Vlada Srbije o ograničenju cena ulja, šečera i brašna

Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica prema kojoj cena jestivog suncokretovog ulja ne sme prelaziti 219,99 dinara po litru, cena belog kristal šećera ne sme da bude viša od 114,99 dinara po kilogramu, a brašna tipa T-400 ne sme biti veća od 84,7 dinara po kilogramu.

U cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, Vlada Srbije je izmenjenom Uredbom ograničila cene derivata nafte, a imajući u vidu da su povećani troškovi poslovanja privrednih subjekata koji obavljaju promet derivatima nafte, odlučeno je da se poveća iznos marže koji oni mogu da zaračunaju, kako bi se teret krize što ravnomernije rasporedio na sve učesnike na tržištu, navedeno je u saopštenju.

Na sednici je izmenjena Odluka kojom se na još 15 dana, privremeno, zabranjuje izvoz evro dizela EN 590, dok je Odlukom o privremenom ograničenju izvoza peleta od drveta omogućen izvoz tog proizvoda do 31. januara 2023, u okviru kvote koja iznosi 24.000 tona.

Doneta je i izmenjena Uredba o produženju roka za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu sigurnosnih ramova za traktore do 26. decembra 2022, zbog velikog broja zainteresovanih građana.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x