Osmani i Fris (EU) razgovarali o najnovijim kretanjima na severu Kosova

 Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenik generalnog sekretara za mir, bezbednost i odbranu u Službi za spoljne poslove Evropske unije, Čarls Fris su danas razgovarali o najnovijim dešavanjima na severu Kosova, saopšteno je iz kabineta kosovske predsednice.
"Predsednica je ponovila oštru osudu napada ilegalnih srpskih struktura pretvorenih u kriminalne bande na kosovsku policiju, KFOR i novinare. Predsednica Osmani je istakla da ove kriminalne bande, koje podržava predsednik Srbije Aleksdandar Vučić, imaju za cilj da destabilizuju Kosovo i ceo region, te njihove opasne akcije moraju svi da osude", navedeno je u saopštenju.

Osmani je takođe istakla potrebu za koordinacijom sa međunarodnim partnerima, kao neophodan korak u cilju obezbeđivanja dugoročnog mira i stabilnosti u zemlji i regionu, dok je istakla važnost vladavine prava i suočavanja sa pravdom za kriminalne bande za njihove nezakonite radnje.

U saopštenju piše da se između ostalog razgovaralo i o napretku Kosova ka Evropskoj uniji i tom prilikom je Osmani ponovila posvećenost Kosova evroatlantskim integracijama. 

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x