Predsedništvo BiH šalje vojni tim u Tursku posle zemljotresa, savetnik predsednice kritikuje

Predsedništvo BiH je danas na vanrednoj sednici odlučilo da pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pošalje u Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posledica zemljotresa.

Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH Denisa Bećirovića je saopštio je da je data saglasnost Ministarstvu odbrane BiH da uputi medicinski tim Oružanih snaga BiH u Tursku.

Predsedništvo je uz to zadužilo Ministarstvo odbrane BiH da po hitnom postupku preduzme mere i radnje iz svoje nadležnosti radi upućivanja mešovitog kontingenta Oružanih snaga BiH u Tursku radi pružanja pomoći u otklanjanju posledica zemljotresa.

Predsedništvo BiH je zadužilo Ministarstvo odbrane i da sagleda mogućnost poklanjanja opreme potrebne Turskoj, saopštio je Bećirovićev kabinet.

Saopštenje iz Bećirovićevog kabineta bilo je povod da predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović pokrene inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću državnog Predsedništva.

Njen savetnik Saša Aulić izjavio je za novinsku agenciju Srna da "bez prethodnog usaglašavanja nije moguće da bilo koji član Predsedništva iznosi stavove niti informacije u ime te institucije".

Po njegovim rečima, to je pokušao Denis Bećirović, "uzurpirajući nadležnost u nameri da na temi odbrane prikupi jeftini politički poen".

Aulić je dodao da, mada je saopštenje naknadno nazvano "kabinetsko", to i dalje ne znači da pravo saopštavanja nakon sednice Predsedništva pripada bilo kojem kabinetu pojedinačno, čak i da je to kabinet predsedavajućeg.

"S obzirom na skandalozno ponašanje Kabineta 'bošnjačkog člana' Predsedništva, 'srpski član' i predsedavajuća je uputila inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsedništva BiH čiji bi dosadašnji radnici, s ciljem zaštite njihovih prava, bili rasporedjeni na druga radna mesta u okviru iste institucije", rekao je Aulić.

On je naglasio da ako ova inicijativa ne bude prihvaćena, to znači da će ubuduće tri kabineta slati tri saopštenja sa istog sastanka.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x