RTV za četiri dana ostaje bez rukovodioca

Jožef Klem, vršilac dužnosti generalnog direktora Radio televizije Vojvodine, podneo je zahtev za odlazak u penziju od jula, saznaje Autonomija.
Pre penzionisanja, Klem će od ponedeljka, 5. juna pa do 30. juna biti na godišnjem odmoru, a kako navode izvori Autonomije u RTV, tom kućom će rukovoditi zamenica generalnog direktora Sanja Jašarević Kužić sve dok Upravni odbor ne imenuje novog generalnog direktora, ili da poništi konkurs i imenuje novog vršioca dužnosti.

Autonomija podseća da je prošlo dva meseca od završetka javnog konkursa za imenovanje generalnog direktora te medijske ustanove, ali Upravni odbor i dalje ne donosi oduku o tome da li će neko od prijavljenih kandidata naslediti Miodraga Koprivicu kojem je mandat istekao još jula 2021. godine.

Na konkurs koji je trajao od 1. februara do 3. aprila, kako je već pisala Autonomija, prijavilo se pet kandidata, ali su sve uslove iz konkursa, nezvanično je bilo potvrđeno za taj portal, ispunili samo Budimir Marković, nekadašnji šef Centra informativnog programa RTV, već godinama penzioner, i Željko Dvožak, nekadašnji čelnik Opštine Kula i pokrajinski poslanik Demokratske stranke a trenutno službenik u Pokrajinskoj vladi.

Osim što već 23 meseca nema generalnog direktora, RTV od kraja maja 2021. nema ni direktora programa, dok je glavni i odgovorni urednik Prvog programa televizije još od kraja jula 2021. u ve-de stanju.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x