Tužilaštvo: Medju uhapšenima u Belgiji vračarci i kavčani, kokain dolazio iz Južne Amerike

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da su medju osumnjičenima za šverc kokaina - srpskim državljanima uhapšenim u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu, članovi "vračarskog", odnosno "kavačkog" klana.

Pripadnici te organizovane kriminalne grupe su, kako se dodaje u saopštenju, iz Južne Amerike organizovali transport veće količine kokaina u luku Roterdam u Holandiji, odakle je transportovan u belgijski Arlon, gde je i zaplenjeno 115 kilograma te droge.

Uhapšeni su koristili registrovanu kompaniju u Arlonu koja se bavi preprodajom betonskih ploča, u koje su sakrivali po tri paketa sa kokainom, težine od po 1.120 grama.

Ta kriminalna grupa je kokain preko nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu za dalju prodaju.

U zajedničkoj medjunarodnoj akciji kojom je rukovodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije, uhapšeno je osam osoba, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da je medju uhapšenima šest državljana Srbije, jedan Bosne i Hercegovine, kao i jedna neidentifikovana osoba.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x