U Srbiji samogasivi papir od sledeće godine obavezan za sve cigarete

Sve cigarete koje se stavljaju na tržište Srbije moraće od 1. januara sledeće godine da budu proizvedene sa samogasivim papirom, saopštilo je danas Ministarstvo privrede Srbije.
"One cigarete koje ne ispunjavaju zahteve novih standarda, mogu se naći u maloprodajama do isteka zaliha isključivo ako su nabavljene pre tog datuma, što će prodavci dokazivati tržišnoj inspekciji na njen zahtev", navelo je ministarstvo.

Pravilnik o utvrdjivanju liste srpskih standarda iz oblasti opšte bezbednosti proizvoda inoviran je 2021. godine i prvi put je obuhvatio standarde koji se odnose na papir za cigarete, a Ministarstvo privrede je tokom njegove izrade saradjivalo sa duvanskim kompanijama.

Izmena zahteva za proizvođače i uvoznike duvanskih proizvoda potvrđuje primenu referentne liste harmonizovanih evropskih standarda iz oblasti opšte bezbednosti proizvoda sadržane u ovom Pravilniku, kao i primenu referentne liste odgovarajućih harmonizovanih standarda Evropske komisije objavljene u službenom listu Evropske unije 2020. godine.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x